Kadın"Değil"

Bir kadın düşünün dostlarım;etkileyici saçları olmasın,dolgun dudakları,göz alıcı bir fiziği.Hatta dilerseniz iyice paranoyaklaşalım ve özellikle de son zamanlarda iyice sayısı artan ahlaksız insanlara inat"cinsel organının"da olmadığını düşünelim;çekinmeyin canım,altı üstü bir tasvir yapıyoruz değil mi?Taciz,tecavüz,cinsellik ve seks;tüm bu kelimeleri kullanarak ayıp mı işledim yoksa ahlaksızlık mı yapmış oldum?Hayır tabiki de bunların hiçbiri değil,bu yüzden utanıp susmanın akine daha çok bağırmanın faydası var bu durumda insanlığa.Ayıbı işleyen biz değiliz,o yüzden biz utanmamalıyız onu yapan bile sallana sallana dolaşırken...

Üstelik bazı kadınlara onlara kızdığımdan daha da çok kızıyorum,çünkü o bile kendini savunmuyorken biz onun gibiler için çaba gösteriyoruz.Kendini savunamayanı anlarım ama sokak ortasında dövülmüş uzanırken polis gelince"O benim kocam,ne isterse yapar şikayetçi değilim"gibisinden bir tepki gösterince de ister istemez tuhaf hissediyor insan,haşa öyle değil tabii lakin müstahak olduğu hissine dahi kapılanlar olabiliyor böyleyken.Bakıyorsun ki e bu ne perhiz ne lahana turşusu be kardeşim!..

Şimdi gelelim işin daha bi'can alıcı kısmına,bu insanı yadırgamadan,önyargılı davranmadan koşulsuz bir şekilde sevebilir miydiniz?Bana cevap vermenize gerek dahi yok,sonuçta herkes kendini biliyor yani bir yerde...Ben olsam bunu yapabilirdim,çünkü hem kendimde bu kadar büyük bir sevgiyi barındırdığıma/barındırabildiğime inanıyor,hem de bunu istiyorum.Aslında bu bu kadar basit olmasına rağmen insanlar belkide sırf tasvirde kullandığım son cümleden dolayı içten içe tuhaf hissediyor...

Çünkü bilinç altımız buna alışmış,kadının gelişimine engel olan,toplumda var olmasını dahi hazmedemeyen ve biz insanlığın"ata"olarak kabul ettiği ilkel monarşi ve feodalite yanlısı topluluklar bizleri bu yanlışa sürükledi..
Bakınız ki magandalar,eşini/sevgilisini dövüp öldüren,işkence eden pek çok "Gerizekalı hayvan" bunu bir de o sözde atalarından edindikleri "töre" adı saçma sapan girişimlerde bulunup pek çoğu da bunu dine dahi dayandıracak cahil cesaretli insanlardır...
Yahu ataerkil zihniyet başa beladır kardeşim,siz atalarınızın yapamadığını yapmak için,daha iyi olmak için varsınız etmeyin Allah için...
Ki üstelik kız çocuklarını ve kadınları en ufak vicdan barındırmaksızın diri diri toprağa gömen,üç kuruş karşısında kendi öz yavrusunu,namusunu daha genç yaşta satanlardan bile bahsetmedim daha.Bakmayın,söylenecek çok söz var ama yüreğim dayanmıyor o kadarına...

Yani diyeceğim o ki şu 21.yüzyılda bile kadını bir araç ve bir mal olarak gorebilen,kendini bir kadın yerine koymanın düşüncesinden ötürü bile kendinden utanan ama bu nasıl bir tezatlık örneğidir ki bırakın herhangi birini,kanından olan kadını dahi taciz ve tecavüz ederken,bunu aklından geçirirken mantık ihtiyacı hissetmeyen insan demeye utandığım insanlar oldukça bizim bu az önceki tasviri,yani onlara göre "işe yaramaz kadın"ı ve bize göre ise "insan"ı asla yürekten ve baskı altında olmadan sevmemiz mümkün değil..Çok ama çok aptalca bir düşünce lakin kadın neslin devamı da değildir zaten,bakınız bilmem kaç milyon sene sonra Y kromozomu dünyadan siliniyor onu n'apcan!..

Hadi bunu da bir şekilde kenara bırakabilmeyi göze alsak bile toplumda gerek karşı cinse,gerekse aşka,sevgiye ama en önemlisi de sadakate ve güvene karşı sırf bu yüzden yitirilmiş inancı kim bilir ne zaman yeniden kazanıp insan olmanın huzuru ile,etrafımızda gerçekten iyi insanlar olduğunu bilerek yaşayacağız?..

20 Yorum:

  1. çok başarılı

    YanıtlaSil
  2. Kalemi hiç bırakma. Hayata farkındalığın ve dile getirişin yaşına rağmen çok güzel. Sevdiğin de belli. Buna göre çiz yolunu. Egitimini al, bu yoldaki insanlarla tanış. Ben çok başarılı olacagından emin bir şekilde sana başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Edebi anlamda çok başarılı olmuş. Fikirlerinizden ötürü tebrik ederim sizi. Birde yazım kurallarına dikkat ederseniz, harika bir yazar olup kitleleri etkileyebilirsiniz. Yazının konusuna gelince fikrim; İnsan dövmenin tek açıklaması hastalık olmalı bence. Sadomasojizm buna bir örnek bence, kesinlikle tedavi olmaları gerekiyor. Bu tip insanları sevmek konusunda ise tam olarak nasıl açıklanabilir bilmiyorum. İnsanın katiline aşık olması gibi birsey herhalde!

    YanıtlaSil
  4. Çok başarılı olmuş . Ebru hanımın da dediği gibi yazım hataları düzeltildiği takdirde çok yerinde ve duygulara tercüman olan bir yazı olmuş . Elinize , yüreğinize sağlık !

    YanıtlaSil
  5. Şu yazımı okuduğunuzda bile; sorunuzun yanıtını bulacaksınız ve düşünsel düzeyde ortak paydalarımız olduğunu anlayacaksınız...Yalnızca akıllı erkeklerin değil, akıllı kadınların da çoğalması ya da nesillerinin tükenmemesi dileklerimle...

    http://selmaerdalyazilari.blogspot.com.tr/2014/06/naylon-corap.html

    YanıtlaSil
  6. Cok icten cok basarili tebrik ediyorum bir erkekten bu cumleleri duymak.

    YanıtlaSil
  7. Bi insan ancak bu kadar güzel ifade eder söylenemeyenlere bu kadar tercüman olur kalemine sağlık çok başarılı bi erkek olarak gerçekten bunları görüp yazmak hala erkek olupta insan olanların varlığını hissettiriyor. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Evet cümleler güzel ama bir hata işleniyorsa tek taraflı değildir bence... Hiçbir insan masum değildir bunu hepimiz biliyoruz, ister kadın ister erkek hiç farketmez bir insan edebiyle hayasıyla kalkıp oturuyorsa bu durumlar yaşanmaz. Bir kadın açılıp saçılırsa karşıdaki erkek tabiki cahil insan diyorum onu cinsel diye görür. Bence herkes olması gereken hayayı edebi alırsa bu durumlar bu gün yaşanmaz çizgilerimize sınrlarımıza dikkat etmemiz gerekir herkes üzerine düşen görevi yapmalı, fıtratımız neyse ona göre görevimizi yerine getirmemiz gerekir saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sena (bayanpapyon)23.06.2015 03:45

      Ne güzel olmuş. Tespitler tam yerinde ve ülkemizin durumunu açıklayan bir yazı olmuş şahsımca. Fikirlerinizi destekliyorum. Yıllar geçtikçe ileriye daha ileriye gitmemiz gerekirken hala kadına şiddeti haklı gören insanların bulunması inanılacak gibi değil. Tebrik ederim sizi bu düşüncelerinizden ötürü...

      Sil
  9. Fikirlerinize aynen katılıyorum.Kadın olmanın zor olduğu bir ülke istemiyorum.Sokakta yürürken korkmak istemiyorum.Fikirlerinizden ötürü de sizi tebrik ederim.Yazmayı bırakmayın gerçekten başarılı ve içtenn.

    YanıtlaSil
  10. Ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi bu yaşananlar. İnsanların çığlık çığlığa anlatmaya çalışırken yanlış anlaşılmaktan yorulduğu bir zihniyete daha güzel tasvir edilemezdi herhalde olanlar. Yüreğine ve kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel ifade etmişsin.Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle yazınızı okudum Tebrikler !!
    Şimdi meseleye kadının insan hayatindaki yerinde bahsetmem gerek.
    Kadın olmasa erkeğin bir hiç olduğu gerçeğini unutmadan,bizim toplumumuzda yaşananlardan dolayı tüm kadınlardan erkek olduğum için şahsım adına özür diliyorum.Kadın Allah'ın en değer verdiği varlıktır ki hepimiz bir anadan dünyaya geldik.Cennetle müjdelenen analardır kadınlarımız.
    Şiddete cinsel istismara tacize gelince söyleyecek söz bulamıyorum. Kişilik bozukluğu olan erkekler zaten kadını bir obje olarak görüyor maalesef.Biz erkekler olarak kendimizi eğitmedigimiz sürece bu devam edecektir.Şiddette Dunya da 2. Sirada olduğumuz gerçeği var ki çok acı.
    İnanın söylecek söz bulamıyorum. Kadınlar bize Allah'ın emanetidir ve lutfudur, onların olduğu yerde huzur vardır sevgi vardır aşk vardır...
    Allah onları başımızdan eksik etmesin.
    Ciddi anlamda birşeyler yapılması gerekiyor el ele vererek.
    Sevgiler .

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel ifade etmissiniz yyuregiize sağlık. Keşke cocuklarimiza ac oğlum pipini goster yerine kadina karşı nasl davranması gerektiğini öğretsek,keşke kadının istediği saate sokakta olabileceğini öğretsek, keşke kadinin cinsel bir obje olmadigini ogretsek keşke keşke keşke. ...

    YanıtlaSil
  14. 🙏🙏🙏
    Söyleyecek söz bulamıyorum bulamıyorum zaten artık bu konu hakkında

    YanıtlaSil
  15. Benim kisa cumlelerimin uzun hali.. dayak yiyen bazi kadinlar susmak zorunda kaliyor evet.. Çünkü çocuğu vardir ve nasıl gecinrcegini bilmiyordur .. Çünkü geliri yoktur.. ya da bu durumda bas kaldıranlarin hazin sonuda belli..

    YanıtlaSil
  16. Betimlemeleriniz gayet yerinde bunun en güncel örneği olarak bağdat caddesindeki tecavüze değinmek isterim.İnanın artk aklım almıyor. İnsanlar nasıl bu kadar dar görüşlü olabiliyor? İnsanlar demişken beyinden yoksun mahluklar demek gerek aslında. Hadi o kız gece 3'te sokaktaydı diyelim, ya gece 3'te sokakta olmayıp; evinde, komşusunda, akrabasında, yatağında tecavüze uğrayan kadınların durumunu neyle açıklıyorlar acaba? Muhtemelen orda da kadının vardır bir kabahati değil mi? Siktirin gidin Allah aşkına ya. Tecavüzün üstünü "kadın o saatte dışardaysa tecavüzü hak etmiştir(!)" dercesine yamamaya çalışarak vicdanlarını ve erkekeliklerini temize çıkaranlar, ve cezasının hafife alındığı bir ülkede yasamaktan utanç duyuyorum. Erkekliginiz, tahakkümünüz, ve putlaşmış düşünceleriniz batsın...ve hemcinslerime sesleniyorm bu tahakkümü yapanlar onlar ama sorumlusu biz degiliz. Tahakküm altında ezimekten vazgecin.biz istedigimizi giyer istedigimiz saatte istedgimiz sokaga çıkarız. Bir düşünürün dediği gibi sokakta dolasan ciplak bir kadın olsak bile bize tecavuz etmeye hakları yoktur. Haklarınızı bilin ve koruyun!
    -YsMn

    YanıtlaSil
  17. Ferial Köseoğlu28.01.2016 15:23

    Kadına yönelik saldırılarda gene en büyük görevin kadınlara düştüğünü inanan biriyim.. Erkeğin ilk eğitimini veren anne yani kadındır. Eğer oğullarımızı kız çocukları ile eşit muamele yaparak yetiştirirsek en büyük adımı atmış oluruz..Bize gerek din gerek toplumsal olarak yuklenen cinsel objeliği ret edebilirsek bir büyük adım daha atarız. . Örtünmek inanç özgürlüğü adı altında tahrik edici bir varlık olmayı kabul etmektir..İnançların dayatilarak yönetildiği toplumlar ise medeniyet adına geri kalmaya mahkumdur..Benim türbanlı bacım zihniyetini kenara bırakıp namusun kadın ile eş değerli olmadığını kavramadığımız sürece bu tecavüzler ve şiddet devam edecektir..

    YanıtlaSil